Koláč – sladké pečivo, sa pripravuje pečením z rôznych druhov cesta. Koláčom sa nazývajú menšie drobné kúsky pečiva s náplňou (sladkou alebo slanou) alebo bez náplne.
Moravské koláče
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Množstvo | Príprava |
16 ks | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
25 minút | 10 minút |
|
|
Moravské koláče
|
Prísady
Cesto na koláče
- 600 g hladká múka
- 250 ml mlieko
- 1 ks droždie
- 2 ks vajíčko
- 200 ml olej
- 3 PL kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
Náplň
- 400 g tvaroh
- 1 ks vaječný žĺtok
- 100 g práškový cukor
- 2 ks vanilkový cukor
- 1 ks vaječný bielok
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
- Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme chvíľku odstáť.
- Na doske vyvaľkáme cesto asi na 2 cm hrubý plát. Vykrajujeme koláče (priemer 5cm), v strede urobíme prehlbinku s menším priemerom.
- Tvaroh, cukor a vaječný žĺtok zmiešame a naplníme jamky koláče. Vaječný bielok rozšľaháme a natrieme koláče.
- Pečieme v horúcej rúre pri 180C asi 15 minút.
Zdieľať recept