Halušky s vajíčkami
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Domáce halušky s vajíčkami
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 15 minút |
Varenie |
5 minút |
|
|
Halušky s vajíčkami
Domáce halušky s vajíčkami
|
Prísady
Príloha
- 1 ks hlávkový šalát
- 500 ml voda
- 1 PL ocot
- 3 PL kryštálový cukor
- 1 štipka soľ
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Postavíme 4-5 l vody so štipkou soli vrieť. Hlávkový šalát rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvapkať. Pripravíme si zálievku z vody, cukru a z octu a nalejeme na hlávkový šalát.
- Preosejeme múku, pridáme soľ a zmiešame. V 300 ml teplej vode rozhabarkujeme vajíčka a nalejeme na múku. S vareškou vypracujeme cesto. Pridáme ešte toľko vody aby sme dostali poloriedke cesto.
- Cesto pomocou varešky pretláčame cez haluškáreň do vriacej vody. Halušky krátko povaríme a scedíme. Prepláchneme studenou vodou a dáme do misy. Premiešame s olejom, aby sa nezlepili.
- Na rozohriatom oleji trochu opražíme halušky a nalejeme rozšľahané vajíčka. Za stáleho miešania necháme ich zraziť, aby sa halušky rovnomerne obalili vajcami.
- Podávame ešte teplé s hlávkovým šalátom.
Zdieľať recept