Lístkové cesto na štrúdľu

Lístkové cesto na štrúdľu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáce lístkové cesto na štrúdľu
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 2 hodiny
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 2 hodiny
Lístkové cesto na štrúdľu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Domáce lístkové cesto na štrúdľu
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 2 hodiny
Množstvo Príprava
6 osôb 10 minút
Varenie Pasívny čas
30 minút 2 hodiny
Prísady
Cesto
Zápražka
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
  1. Pripravíme si zápražku: roztopenú bravčovú masť zmiešame s múkou a s octom.
  2. Všetky prísady na cesto dôkladne zmiešame. Cesto vyvaľkáme na 3 cm hrubý štvorec a natrieme so zápražkou.
  3. Cesto so zápražkou zvinieme ako koláč a necháme v chladničke odstáť asi 15 minút.
  4. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme na tenko. Plnku položíme na dolnú časť cesta a zrolujeme. Vrch potrieme s olejom. Štrúdľu položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v teplej rúre pri 180 °C asi 30-35 minút do zlatista.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *