Lístkové cesto na štrúdľu
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Domáce lístkové cesto na štrúdľu
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
30 minút | 2 hodiny |
|
|
Lístkové cesto na štrúdľu
Domáce lístkové cesto na štrúdľu
|
Prísady
Cesto
- 300 g hladká múka
- 1 štipka soľ
- 1 ks vajíčko
- 200 g kyslá smotana
Zápražka
- 100 g bravčová masť
- 100 g hladká múka
- 1 PL ocot
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Pripravíme si zápražku: roztopenú bravčovú masť zmiešame s múkou a s octom.
- Všetky prísady na cesto dôkladne zmiešame. Cesto vyvaľkáme na 3 cm hrubý štvorec a natrieme so zápražkou.
- Cesto so zápražkou zvinieme ako koláč a necháme v chladničke odstáť asi 15 minút.
- Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme na tenko. Plnku položíme na dolnú časť cesta a zrolujeme. Vrch potrieme s olejom. Štrúdľu položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v teplej rúre pri 180 °C asi 30-35 minút do zlatista.
Zdieľať recept