Sladká paradajková omáčka a plnené papriky – výborné jedlo od mamičky!
Plnená paprika
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Plnená paprika - výborné jedlo od mamičky!
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
40 minút |
|
|
Plnená paprika
Plnená paprika - výborné jedlo od mamičky!
|
Prísady
Plnka
- 500 g bravčové pliecko mleté
- 2 strúčik cesnak
- 1 PL olej
- 1 ks cibuľa
- 1 ks vajíčko
- 100 g ryža
- 1 ČL mletá červená paprika
- 1/4 ČL mleté čierne korenie
- 6 ks paprika zelená
Paradajková omáčka
- 1000 ml paradajkový pretlak domáci alebo kúpený
- 5 PL kryštálový cukor
- 500 ml voda
- 2 PL kukuričný škrob
- 100 ml voda
- 1 ks zeler stonka
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Na oleji podusíme na kocky nakrájanú cibuľu. Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť.
- K mletému mäsu pridáme roztlačený cesnak, cibuľu, uvarenú ryžu, vajíčko, dochutíme so soľou, s mletým čiernym korením a s mletou červenou paprikou. Všetko dôkladne zamiešame a naplníme papriky.
- Z paprík najprv odrežeme stopky a okolie a vydlabeme vnútro paprík. Plnku vtlačíme do paprík a zo zvyšku plnky sformujeme guličky.
- Do hrnca dáme variť 500 ml vody a paradajkový pretlak. Pridáme aj stonku zeleru, mierne osolíme, pridáme cukor podľa vlastnej chuti. Guľky s naplnenými paprikami vkladáme do hrnca a na miernom ohni varíme cca 40-45 minút.
- Na záver zmiešame kukuričný škrob vo vode a za stáleho miešania nalejeme na omáčku. Omáčku povaríme ešte 5 minút a odstavíme. /V prípade potreby posolíme, dochutíme podľa chuti/
Zdieľať recept