Banana Split roláda
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Banana Split roláda
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
20 minút | 4 hodiny |
|
|
Banana Split roláda
Banana Split roláda
|
Prísady
Roláda
- 6 ks vajíčko
- 2 PL horúca voda
- 60 g hladká múka
- 50 g orech mletý
- 1 bal vanilkový cukor
Plnka
- 400 ml mlieko
- 1 bal pudingový prášok vanilkový
- 150 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- 3 ks banány
- 50 g horká čokoláda
Ozdoba
- 250 g smotana na šľahanie
- 1 bal vanilkový cukor
- 50 g horká čokoláda
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Príprava rolády
- Vaječné bielky si oddelíme od vaječných žĺtkov. Vaječné bielky vyšľaháme do tuhej peny, pridáme 75 g práškového cukru a vanilkový cukor a opätovne vyšľaháme penu.
- Vaječné žĺtky a 75 g práškového cukru zmiešame. Pridáme postupne 2 PL horúcu vodu a miešame dovtedy, kým nám hmota nebude tvoriť jeden celok. Postupne prisypeme múku, vlašské orechy a poriadne premiešame. Do tejto hmoty primiešame vyšľahané bielka a jemne premiešame vareškou. Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C, približne 20 minút.
- Po upečení cesto vyberieme z trúby a hneď ho vyložíme na navlhčenú utierku posypanú práškovým cukrom a zrolujeme. Necháme cesto jemne vychladnúť.
Príprava plnky
- V mlieku si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Miešame mixérom dovtedy, kým nemáme krémovú hmotu. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a primiešame do vyšľahanej plnky. Plnku si necháme odležať v chladničke minimálne pol hodinku.
- Z cesta odstránime utierku, natrieme naň vychladnutý krém a naukladáme pozdĺž celého korpusu banány. Cesto zrolujeme, ozdobíme šľahačkou, rozpustenou čokoládou a posypeme na hrubo nasekanými vlašskými orechmi. V chladničke necháme aspoň 4 hodiny odstáť.
- Potom roládu nakrájame a podávame.
Zdieľať recept