Boloňské špagety
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Boloňské špagety
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
25 minút |
|
|
Boloňské špagety
Boloňské špagety
|
Prísady
- 400 g špagety
- 500 g mleté mäso
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčik cesnak
- 1 ČL soľ
- 1 ČL mleté čierne korenie
- 1 PL oregano
- 300 ml paradajková omáčka
- 100 g kečup
- 1 PL kryštálový cukor
- 4 PL olej
- 100 ml biele víno
- 150 g syr
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Cibuľu nakrájame na jemno a na oleji podusíme. Pridáme pretlačený cesnak a nalejeme trochu bieleho vína. Pridáme mleté mäso a koreniny a krátko povaríme.
- Nalejeme paradajkovú omáčku a kečup, a podľa potreby aj kryštálový cukor.
- Na miernom ohni dusíme pod pokrievkou 15 minút. Uvarené špagety naberieme na tanier, pridáme boloňskú omáčku a posypeme so strúhaným syrom. Podávame ihneď.
Zdieľať recept