Brokolicová omáčka a kuracie mäsko- výborná chuť, ľahká príprava! Vyskúšajte náš nový recept!
Brokolicová omáčka s kuracím mäsom
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Brokolicová omáčka s kuracím mäsom - výborná chuť, ľahká príprava! Vyskúšajte náš nový recept!
Množstvo | Príprava |
8 porciî | 15 minút |
Varenie |
20 minút |
|
|
Brokolicová omáčka s kuracím mäsom
Brokolicová omáčka s kuracím mäsom - výborná chuť, ľahká príprava! Vyskúšajte náš nový recept!
|
Prísady
- 500 g brokolica
- 1 ks cibuľa
- 700 g kuracie prsia
- 2 PL maslo
- 300 ml mlieko
- 150 g smotanová nátierka
- 500 ml smotana na šľahanie
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- podľa chuti muškátový oriešok
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Ružičky z brokolice uvaríme v slanej vode do polo-mäkka (3 minúty od varu). Scedíme.
- Kuracie mäso - prsia osolíme a posypeme s mletým čiernym korením.
- Cibulu očistíme a nakrájame na kocky.
- Roztopíme maslo a kuracie mäso prudko opečieme z oboch strán. Vyberieme a následne opečieme aj nakrájanú cibuľu.
- Za stáleho miešania nalejeme aj mlieko a privedieme do varu. Postupne pridáme aj smotanovú nátierku a smotanu.
- Miešame, kým omáčka nie je úplne hladká. Dochutíme s mletým čiernym korením a s muškátovým orieškom.
- Scedenú brokolicu a pripravené mäso opatrne vložíme do omáčky a krátko povaríme. Ponúkame s cestovinami, s ryžou.
Zdieľať recept