Bryndza je probiotická bomba, biele zlato, najlepší patent prírody, pochúťka, čo lieči! Bryndza ako fermentovaný živý ovčí syr obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.
Bryndzová polievka
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Bryndzová polievka
Množstvo | Príprava |
8 porcií | 10 minút |
Varenie |
30 minút |
|
|
Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
|
Prísady
- 5 ks zemiaky
- 200 ml smotana
- 200 ml mlieko
- 125 g bryndza
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok mletý
- mletá červená paprika
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
- 4-5 ks zemiaky očistíme nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Po uvarení rozmixujeme a dochutíme s mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.
- Pridáme 200 ml sladkej smotany a privedieme do varu.
- Vo mlieku rozhabarkujeme bryndzu. Pridáme lyžičku červenej mletej papriky, dôkladne premiešame a nalejeme do polievky.
- Polievku za občasného miešania necháme dôjsť do varu. Podávame s pečenými slaninovými plátkami alebo s krutónmi.
Zdieľať recept