Chrenová omáčka
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Chrenová omáčka
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 15 minút |
Varenie |
15 minút |
|
|
Chrenová omáčka
Chrenová omáčka
|
Prísady
- 6 PL olej
- 3 PL hladká múka
- 500 ml mlieko
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1 štipka soľ
- 1 štipka karí korenie
- 1 PL ocot
- 1 PL kryštálový cukor
- 2 PL chren strúhaný
- 150 g údená krkoviča
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- Najprv si urobíme bešamel: na oleji osmažíme múku, nalejeme studené mlieko a vymiešame do hladka. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Keď je už dostatočne hustá nalejeme smotanu na šľahanie a dochutíme so soľou a s karí korením. Privedieme do varu a odstavíme z ohňa.
- Pridáme nastrúhaný chren, cukor a ocot podľa chuti. Podávame s knedľou a s uvarenou údenou krkovičkou.
Zdieľať recept