Langoš alebo podplamenník je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté cesnakom, cesnakovou šťavou, cesnakovým maslom, či kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom alebo inými prílohami ako kečup, šunka a pod.
Preosiatu múku zmiešame so soľou a pridáme kyslú smotanu.
150 ml mlieku rozšľaháme s vidličkou vajíčka a v 150 ml mlieku rozšľaháme droždie.
Všetko nalejeme na múku a cesto dobre vymiesime. Zakryjeme s fóliou a necháme cez noc v chladničke vykysnúť.
Potom vykysnuté cesto rozdelíme na menšie bochníky, tie necháme znova kysnúť cca 20 minút.
Po vykysnutí bochníky rozvaľkáme na doske alebo rozťahujeme v rukách.
Dáme si rozpáliť olej do hlbšej nádoby a pečieme langoše krátko z oboch strán.
Podávame teplé s cesnakom, so syrom, so smotanou .. atď.
Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať. Viac informáciíSúhlasím
Ochrana súkromia a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.