Domáci cesnakový uzol! Domáce pečivo s cesnakom! Milovníci cesnaku, vyskúšajte tento vynikajúci recept! Na raňajky, desiatu, obed…
Cesnakový uzol
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Domáci cesnakový uzol - domáce pečivo
Množstvo | Príprava |
10 ks | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
15-20 minút | 45+15+15 |
|
|
Cesnakový uzol
Domáci cesnakový uzol - domáce pečivo
|
Prísady
- 500 g hladká múka
- 250 ml mlieko
- 1 ks droždie 42 g
- 1 čajová lyžička soľ
- 100 ml olej
Plnka
- 100 g syrová nátierka
- 100 g maslo
- 4 strúčik cesnak
- 1 čajová lyžička soľ
Množstvo: ks
Jednotky:
Postup
- Z mlieka a z droždia si urobíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame soľ, pridáme olej a hotový kvások. Vypracujeme hladké cesto a na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok. Medzitým si zmiešame mäkké maslo, syr, soľ a roztlačený cesnak.
- Cesto po vykysnutí rozvaľkáme a na polovicu cesta natrieme 1/3 plnky. Cesto preložíme na 3x. Po 10 minútovej prestávke cesto ešte raz vyvaľkáme. a natrieme ďalšiu tretinu plnky a ešte raz preložíme. Necháme ešte raz vykysnúť.
- Cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme na ovál a natrieme naň zvyšnú nátierku. Zrolujeme a pozdĺžne rozkrájame. Pletieme vrkoče a zatočíme do tvaru slimáka. Na plechu necháme podkysnúť, natrieme s rozšľahaným vajíčkom a v horúcej rúre pečieme asi 15 minút
- Hotové uzle natrieme so slanou vodou a zakryté necháme vychladnúť.
Zdieľať recept