Domáci perník
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 5 minút |
Varenie | Pasívny čas |
40 minút | 3 hodiny |
|
|
Domáci perník
|
Prísady
Cesto
- 200 g hladká múka
- 150 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 1 bal. kypriaci prášok do perníka
- 1 ks vajíčko
- 1 PL holandské kakao
- 250 ml mlieko vlažné
Ozdoba
- 3 PL marhuľový lekvár
- 100 g čokoládová poleva
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Všetky prísady dôkladne zmiešame. Zákusok upečieme v teplej rúre pri 180° C, v hlbokom pekáči s rozmermi 15*25 cm s papierom na pečenie asi za 40 minút.
- Po vychladnutí perník natrieme lekvárom a zalejeme roztopenou čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a nakrájame.
Zdieľať recept