Jablkový koláč - apple pie
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Jablkový koláč
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
40 minút | 30 minút |
|
|
Jablkový koláč - apple pie
Jablkový koláč
|
Prísady
Koláč
- 250 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 1 kus vajíčko
- 1 štipka soľ
- 1/2 kus citrónová kôra
- 1 štipka kypriaci prášok do pečiva
- 120 g maslo alebo margarín
Plnka
- 1000 g jablko očistené
- 3 PL hnedý cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 ČL škorica mletá
- 1 PL kukuričný škrob
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Plnka
- Očistené jablká nakrájame na malé kocky. Pridáme cukor, mletú škoricu, vanilkový cukor, trochu vody a na miernom ohni uvaríme.
- Pred dokončením pridáme kukuričný škrob na zahustenie. Plnku necháme vychladnúť.
Cesto
- Formu na koláč vytrieme s maslom.
- Prísady na cesto zmiešame a pridáme nakrájané studené maslo. Vypracujeme pružné cesto, z ktorého 1/3- inu odložíme bokom na mriežky.
- Zvyšok cesta vyvaľkáme a položíme do formy. Na cesto nalejeme studenú plnku a poukladáme na vrch hotové mriežky.
- Koláč pečieme pri teplote 180°C asi 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme s práškovým cukrom.
Zdieľať recept