Jahodová torta
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Jahodová torta so želatínou
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Pasívny čas |
3 hodina |
|
|
Jahodová torta
Jahodová torta so želatínou
|
Prísady
Plnka
- 400 g smotanová nátierka
- 250 g tvaroh
- 6 PL práškový cukor
- 180 ml smotana na šľahanie
- 20 g vanilkový cukor
- 1/2 ks citrónová šťava
- 20 g želatína v prášku
- 100 ml voda
- 40 g želatína tortová
- 400 ml voda
- 5 PL práškový cukor
- 500 g jahody
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu vystelieme s fóliu a cesto natlačíme na dno. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha s vanilkovým cukrom. Smotanový krém a práškový cukor dôkladne vymiešame a pridáme tvaroh a tvrdú šľahačku a všetko zamiešame.
- Pridáme rozpustenú želatínu a plnku dôkladne zamiešame.
- Polovicu jahôd nakrájame na štvrte a dáme do krému. Krém nalejeme na korpus a zvyšok jahôd poukladáme na vrch.
- Tortovú želatínu s cukrom rozpustíme v horúcej vode a nalejeme na tortu. Dáme do chladničky aby sa torta stuhla. Pred podávaním vyberieme z formy, odstránime fóliu a nakrájame.
Zdieľať recept