Jogurtová maškrta
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Jogurtová maškrta
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 15 minút |
Pasívny čas |
4 hodiny |
|
|
Jogurtová maškrta
Jogurtová maškrta
|
Prísady
Biela plnka
- 200 g sušienky
- 500 g jogurt biely
- 3 PL práškový cukor
- 20 g želatína
- 100 ml voda
Ovocná plnka
- 500 g jogurt biely
- 1 bal vanilkový cukor
- 4 PL práškový cukor
- 20 g želatína
- 100 ml voda
- 200 g ríbezľa mrazená
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Hlboký plech vystelieme s papierom na pečenie a na dno poukladáme sušienky.
- Príprava bielej plnky: biely jogurt vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vo vode rozpustenú želatínu. Všetko dôkladne zmiešame a nalejeme na sušienky. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Príprava ovocnej plnky: jogurt vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme vo vode rozpustenú želatínu. Všetko dôkladne zmiešame. Pridáme 2/3 mrazených ríbezlí a zmes nalejeme na sušienky. Zvyšok ríbezlí nasypeme na vrch. Dáme na 4 hodiny do chladničky stuhnúť a pred podávaním nakrájame
Zdieľať recept