Kocka s pudingovým krémom /bez lepku/

Čokoláda, puding, orech.. a na svete je nový zákusok

Kocka s pudingovým krémom /bez lepku/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 osôb 40 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 4 hodiny
Množstvo Príprava
8 osôb 40 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 4 hodiny
Kocka s pudingovým krémom /bez lepku/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počet hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Váš hlas:
Ohodnoť tento recept!
Vytlačiť recept
Tento recept už je v nákupnom zozname
Množstvo Príprava
8 osôb 40 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 4 hodiny
Množstvo Príprava
8 osôb 40 minút
Varenie Pasívny čas
25 minút 4 hodiny
Prísady
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Príprava krému
  1. Na prípravu krému pridáme do misy 5 žĺtkov, 3 vanilkové pudingy, 100 g cukru, 100 g bezlepkovej múky a trochu mlieka z jedného litra. Všetko dôkladne premiešame.
  2. Zvyšok mlieka dáme zovrieť. Do horúceho mlieka nalejeme mlieko s pudingovým práškom a uvaríme hustý puding.
  3. Uvarený horúci krém rozdelíme na dve rovnaké časti Do jednej pridáme 200 g bielej čokolády nakrájanú na drobno a do druhej 200 g mliečnej čokolády. tiež nakrájanú na drobno a zmiešame oba krémy, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Krémy zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí pridáme do bieleho a do čokoládového krému 125 g - 125 g margarínu (rastlinný tuk) izbovej teploty a s mixérom dôkladne premiešame.
Cesto
  1. V miske vyšľaháme z 5 bielkov mierne tuhú penu a postupne pridávame 120 g cukor a šľaháme kým nám nevznikne tuhá pena.
  2. Pridáme múku a mletý orech a s vareškou všetko dôkladne premiešame. Cesto pečieme na plechu (rozmery 20x35cm) s papierom na pečenie asi 20-25 minút pri teplote 180C .
  1. Na studené cesto navrstvime polovicu čokoládového krému a vyhladíme. Potom navrstvíme polovicu bieleho krému a vyhladíme. ďalšia vrstva je zvyšok čokoládového krému a posledná je zvyšok bieleho krému.
  2. Šľahačku a vanilkový cukor vyšľaháme do peny a natierame ako poslednú vrstvu na zákusok. Ozdobíme so strúhanou čokoládou a odložíme na 3-4 hodiny do chladničky.
Zdieľať recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *