Kuracie stehná na kyslej kapuste
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Kuracie stehná na kyslej kapuste
Množstvo | Príprava |
8 porciî | 15 minút |
Varenie | Pasívny čas |
90 minút | 10 minút |
|
|
Kuracie stehná na kyslej kapuste
Kuracie stehná na kyslej kapuste
|
Prísady
- 4 ks kuracie štvrte
- podľa chuti soľ
- podľa chuti korenie na mäso kuracie
- 4 ks jablko
- 2 ks cibuľa
- 1000 g kyslá kapusta
- 2 PL kryštálový cukor
- podľa chuti mletá rasca
- podľa chuti mleté čierne korenie
- 300 ml pivo
- 1 PL med
- podľa potreby olivový olej
Množstvo: porciî
Jednotky:
Postup
- Kuracie mäso rozporcujeme, posolíme, posypeme s korením na kura.
- Jablká ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na kolieska.
- Cibuľky ošúpeme a nakrájame na plátky.
- Hlboký pekáč natrieme s olivovým olejom a na dno poukladáme jablkové kolieska a nakrájanú cibuľu.
- Kyslú kapustu navrstvíme na cibuľu, posypeme s mletou rascou a s mletým čiernym korením.
- Opatrne nalejeme pivo.
- Kuracie mäso poukladáme na kyslú kapustu. (Môžeme pridať sušené slivky alebo nakrájanú klobásu.)
- Celý plech zakryjeme s alobalom a na 180°C pečieme asi 80 minút.
- Potom odstránime alobal a kuracie mäso pokvapkáme s medom. Pečieme ešte 10 minút.
- Podávame s knedľou alebo s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Zdieľať recept