Kuracie stehno najčastejšie využívame na pečenie, grilovanie, a ak sa stehno vykostí, dá sa z neho pripraviť šťavnatý rezeň, soté alebo sa môže naložiť do marinády.
Kuracie stehná na pive
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Kuracie stehná na pive
Množstvo | Príprava |
8 osôb | 20 minút |
Varenie |
90 minút |
|
|
Kuracie stehná na pive
Kuracie stehná na pive
|
Prísady
- 8 ks kuracie stehná štvrte
- 300 ml pivo
- 1 ČL soľ
- 1 ČL mleté čierne korenie
- 5 strúčik cesnak
- 2 ks cibuľa
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Kuracie stehná posolíme a posypeme s mletým čiernym korením.
- Na horúcom oleji v panvici predpečieme z oboch strán.
- Pred pečené stehná položíme do pekáča a nalejeme pivo. Posypeme s plátkami cesnaku a zakryjeme s alobalom
- Pečieme v pri teplote 200°C asi 1 hodinu. Odstránime alobal a posypeme s nakrájanou cibuľou.
- Pekáč dáme naspäť do rúry a pečieme ešte 30 minút. Podávame s ryžou alebo s tarhoňou.
Zdieľať recept