Mäsové guľky s hubovou omáčkou
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 20 minút |
Varenie |
40 minút |
|
|
Mäsové guľky s hubovou omáčkou
|
Prísady
Guľky
- 500 g mleté mäso
- 1 ks vajíčko
- 2 strúčik cesnak
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 1/2 ČL bazalka
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Príprava mäsa
- Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, roztlačeným cesnakom, podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a bazalku. Vytvárame malé guličky a priložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 ° C po asi 20 minút.
Príprava omáčky
- Nakrájame cibuľu na malé kocky a podusíme. Pridáme nakrájané huby, dochutíme so soľou, s mletým čiernym korením a tymianom. Keď sú šampiňóny hotové pridáme vodu, smotanu na šľahanie a bujóny.
- Omáčku privedieme do varu a pridáme hotové guľky a ešte pár minút spolu podusíme. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi, s ryžou.
Zdieľať recept