Výborný tip na obed, večeru! Vyskúšajte niečo nové z mletého mäsa!
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke -Výborný tip na obed, večeru! Vyskúšajte niečo nové z mletého mäsa!
Množstvo | Príprava |
4 osôb | 15 minút |
Varenie |
25 minút |
|
|
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke -Výborný tip na obed, večeru! Vyskúšajte niečo nové z mletého mäsa!
|
Prísady
- 500 g mleté mäso bravčové
- 1 ks vajíčko
- 2 strúžik cesnak
- 2 PL ovsené vločky
- 1 ČL oregano sušené
- 1 ČL bazalka sušená
- 1 ČL rasca mletá
- 1 ČL červená paprika mletá
- 1 PL olej olivový
- 1 ČL soľ
Paradajková omáčka
- 1000 ml paradajkový pretlak
- 1 PL oregano sušené
- 1 PL bazalka sušená
- 2 štipka soľ
- 3 PL hnedý cukor
- 150 g syr strúhaný
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
Mäsové guľky
- Prísady na mäsové guľky dôkladne premiešame a necháme v chladničke 30-60 minút odstáť.
- Zo zmesi vytvoríme menšie guľky (50g) a položíme na plech s papierom na pečenie. Guľky pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C cca. 20 minút.
Paradajková omáčka
- Na panvici /alebo vo woku/ privedieme do varu paradajkový pretlak (môžeme naliať trocha vody).
- Pridáme korenie a podľa potreby ešte dochutíme. Pridáme nastrúhaný syr a varíme kým sa syr neroztopí. Pridáme hotové mäsové guľky a krátko (5-6 minút) povaríme. Podávame s cestovinami, s ryžou alebo s chlebom.
Zdieľať recept