Pečené bravčové koleno
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Pečené bravčové koleno
Množstvo | Príprava |
8 porcií | 40 minút |
Varenie |
30+15 minút |
|
|
Pečené bravčové koleno
Pečené bravčové koleno
|
Prísady
Na varenie
- 1500 g bravčové koleno
- 4 ks bobkový list
- 3 PL soľ
- 6-8 ks čierne korenie celé
- 5-6 ks nové korenie celé
- 5 strúčik cesnak
- 1 ks cibuľa
Množstvo: porcií
Jednotky:
Postup
Varenie
- Umyté a očistené bravčové koleno uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali bobkový list, čierne a nové korenie, strúčiky cesnaku a cibuľu.
- Varíme v tlakovom hrnci asi 30 minút. Vo vode necháme úplne vychladnúť.
Pečenie
- Na druhý deň vyberieme koleno z vody a osušíme. Opatrne vyberieme kosti a koleno posypeme so soľou. Natrieme s marinádou (med, horčica a roztlačený cesnak- zmiešať).
- Slaninové plátky dáme na dno hlbokého pekáča a koleno položíme na slaninu. Pridáme na plátky nakrájané zemiaky a na štvrte nakrájanú cibuľu. Zbytok marinády nalejeme na zemiaky.
- Pečieme v horúcej rúre na 180-200 C asi 35 minút. V prípade potreby pečieme prikrytý alobalom. Po upečení grilujeme ešte 15-20 minút.
- Podávame s čerstvým šalátom, s kapustovým šalátom a pod. Dobrú chuť!
Zdieľať recept