Rasca alebo kmín sa používa na korenenie chleba, zemiakov, mäsa, omáčok, šalátov a veľa ďalších jedál. Semená rasce obsahujú viac než 100 účinných látok, ako napríklad: beta sitosterol, kyselina olejová, kyselina arachidonová, proteín, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselina listová, vápnik, železo, meď, zinok a fosfor.
Na oleji si opražíme rascu, pridáme roztlačený cesnak, múku, červenú papriku a nalejeme vodu.
Pridáme bujóny a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Osolíme a okoreníme.
Medzitým si rozhabarkujeme vajíčka a za stáleho miešania pomaly nalejeme do horúcej polievky. Necháme prevrieť.
Podávame s čerstvým chlebom alebo s krutónmi.
Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať. Viac informáciíSúhlasím
Ochrana súkromia a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.