Rýchla focaccia
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Rýchla talianska focaccia
Množstvo | Príprava |
4 osoby | 10 minút |
Varenie | Pasívny čas |
15 minút | 5 minút |
|
|
Rýchla focaccia
Rýchla talianska focaccia
|
Prísady
- 500 g hladká múka
- 1 balík kypriaci prášok do pečiva
- 1 ČL bazalka
- 4 PL olej extra panenský olivový olej
- 150 ml mlieko
- 120 ml voda teplá
- 1 PL soľ
- 100 g šunka
- 100 g syr
Množstvo: osoby
Jednotky:
Postup
- V mise premiešame múku, prášok do pečiva, olivový olej, soľ, pridáme mlieko a vodu. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na 24 cm kruh.
- Väčšiu panvicu natrieme na tenko olejom a jedno vyvaľkané cesto položíme na dno panvice. Poukladáme naň šunkové plátky, posypeme so strúhaným syrom a bazalkou a zakryjeme s druhým cestom. Okraje dobre spájame.
- Na malom ohni pečieme y oboch strán asi 7-8 minút. Takto pripravíme ďalšiu porciu. Ihneď podávame.
Zdieľať recept