Tekvicový prívarok
|
Vytlačiť recept
|
Pridať do nákupného zoznamu
Tento recept už je v nákupnom zozname
|
Tekvicový prívarok
Množstvo | Príprava |
6 osôb | 15 minút |
Varenie |
15 minút |
|
|
Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok
|
Prísady
- 1500 g tekvica
- 1 ks cibuľa
- 20 ml olej
- 200 ml voda
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1/2 ČL soľ
- 1/2 ČL mletá červená paprika
- 1 PL kôpor
Množstvo: osôb
Jednotky:
Postup
- Tekvicu ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžicou vyberieme jadierka (keď je mladá, nemusíme vydlabať) a postrúhame.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. K cibuli pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochou vody a za občasného miešania 15 minút dusíme.
- Nalejeme smotanu, zahustíme s múkou zmiešanou s mletou červenou paprikou. Pridáme kôpor a premiešame. Podľa chuti dochutíme. Podávame s volským okom, s fašírkou, klobásou a pod.
Zdieľať recept